sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Leppälän valokuvausteltta

Tähän lisäämme kuvia Leppälän pellon reunalla olevasta valokuvausteltasta. Teltan pystytystalkoot ovat 1.4. 2016, jos siitä ei tule sään takia aprillipila. Teltta on pystytetty lähinnä teeren soidinkuvia varten. Toivottavasti teeret eivät säikähdä telttaa ja jätä tänä vuonna tulematta. Toivottavasti saamme myös muuta kuvattavaa.

10.4.2016: Kävin eilen Leppälässä. Nyt on pahin mahdollinen kelirikko tiellä. Koskaan ei ole ollut noin paha johtuen varmaan viime vuoden sateista. Teltan alus oli todella märkä, kun lumet alkavat sulaa. Tosin lunta on pellolla vielä noin 30 cm. Teeriä ei ole näkynyt. Yhdet ketun jäljet olivat vain. Mustarastas on palannut. Harmaapäätikat ja käpytikan viihtyvät vielä talipötköissä. Laitoin myös pikkulinnuille erilaisa ruokintapaikkoja. Punatulkkuja on tullut paljon, vaikka talvella niitä oli vain muutama. Peippo parvia tulee koko ajan lisää.  (Eila)

Laitoin vanhan tonkan kannelle siemeniä. Punatulkut ovat löytäneet tämän ruokintapaikan.

2.4.2016 päivitys: Talkoot pystyttiin pitämään. Osallistujia oli kymmenen henkilöä. Ilma suosi meitä aika hyvällä ilmalla. Aurinko ei paistanut, mutta säästyimme sateelta. Teltan paikan Markku oli aiemmin puhdistanut lumesta traktorilla, joten lapiohommia tarvitsi tehdä vain vähän. Jäiseen maahan telttatikut piti laittaa porattuihin koloihin. Maa oli märkä, joten pystytimme vain ulkoteltan. Sisäteltta laitetaan, kun kuvaukset alkavat. Teeret ovat noin kk päästä parhaassa soitimessa. Teltta pystytettiin jo nyt, jotta teeret tottuisiva teltan olemassaoloon. (Eila)

LISÄÄ KUVIA talkoista löytyy Puolangan kameraseuran kotisivulta 
 http://www.puolankainfo.fi/kamera.htm


Telttaan mahtuu noin 160-165cm ihminen seisomaan hyvin. Ilmoitamme jäsenillemme milloin teeret ilmaantuvat. Sitten vain varaamaan vuoroja sähköpostimme kautta. Ei jäsenet pääsevät telttaan vain Puolangankameraseuran jäsenten mukana.
Teltan ollessa pystyssä söimme makkaraa ja joimme nokipannukahvit.
Puolangan riistahoitoyhdistyksen kanssa teimme yhteistyötä. Laitoimme ruokintapaikan ja lisäämme niitä myöhemmin.

Väliaikainen ruokintapiste "lintuineen". Kumikengät lisäsin tänään, kun eräs metsästäjä kertoi niitä käytettävän houkuttimena metsällä. Kokeillaan niitä kunnes saamme lainaksi oikeat.

Tämän kiven läheisyydessä teeret ovat pitäneet soidinta. Kuva pellosta on otettu aamulla, joten valo on hyvä auringon noustessa. Teltan paikka eri kohdassa kuin tätä kuvaa ottaessa. Lisäksi teeren soidinkuva otettu eri paikassa ja pilvisellä ilmalla.

Tämä kuva on otettu Leppälässä. Oksaan on asennettu houkuttelevaa syötävää. Valokuvan voi siten suunnitella etukäteen. (kuva Eila Heikkinen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti