perjantai 26. toukokuuta 2017

Lintutornilla

Helatorstaina 25.5. teimme valokuvausretken Utajärven Ahmakselle lintutornin ympäristöön. Meitä lähti pieni porukka ihailemaan naapurikunnan maisemia. Puolangan vaaramaisemien jälkeen Utajärven alavat maat näyttävätkin erilaisilta. Ahmasjärvi on matala ja linturikas järvi. Me menimme sinne ehkä väähän liian myöhäisenä ajankohtana ajatellen soitimia ja liian aikasin ajatellen poikasia. Reissu oli kuitenkin onnistunut. Aluksi ilma tuntui kylmältä tuulen ja pilvisyyden vuoksi.Iltaa kohden ilma selkeni pilvien kaikotessa selvärajaisesti.

Lintuja näkyi aika montaa lajia. Linnut olivat vain kaikonneet aika kauas jäiden lähdön myötä. Kylmä tuuli vähensi lintujen lentoinnokkuutta. Järvenrannan asukas entinen puolankalainen tuli meille oppaaksi. Hän opasti meidät rannan komeiden vanhojen puiden äärelle. Puut ovat iältään 400- 500 v.

Lopuksi teimme nuotion ja söimme iltapalaa Lintutornin viereisessä kodassa. Totesimme, että Suomessa on hienoa, kun on järjestetty tälläisiä ilmaisia retkeilypaikkoja. Jokamiehenoikeudetkin tuntuu itsestään selvältä, vaikka eihän se ole maailmanlaajuisesti ajatellen. Tarkoitus oli käydä vielä perinnekylässä, mutta aika kului luontopolulla sen verran nopeasti, että yhdessä tuumin luovuimme siitä. Palasimme Vaalan kautta ja näimme kunnon kevättulvat.

Alla pientä antia retken kuvista. Lisää tulee ehkä myöhemmin. Jos haluat katsoa kuvia suurempana niin klikkaa kuvan päältä.
Jokaisen vapaassa käytössä on kota, jossa oli edellionen jättänyt hienosti kiehiset. Siellä oli myös sytkäri ja jopa kumikengät. Meillä oli omat puut mukana. Jätimme myös tuohia ja sytykkeitä seuraaville. (kuva Eila Heikkinen)

Hiillosten hiipuessa mieli oli lopulliseti tyytyväinen. Kuvan otti Arto Korkatti kännykällään. Eli kameraksi käy mikä vain eikä se estä tunnelmian taltiointia.
Ahmnasjärven rannalla lyhyen kävelymatkan päässä siaitsee lintutorni. (kuva EH)

Haukkojakin näimme, mutta kuvausmatkaa tuli aika paljon.

Joutsen hautoi joten emme häirinneet kauaa vaan lähdimme kauemmaksi.

Tiiroja ja lokkeja lensi aika paljon.

Hienot vanhat puut ansaitsisivat oman kuvausretken. Hienoa että niitä on säilytetty.

Tilhi pajupuun latvassa.

Kissaihminen ja kissa.

Taivas selkeni puolittain

Pajulintu maastoutuu varjoihin.

Kurkia oli enää yksittäisiä liikenteessä.

Yöllä palatessamma tulva oli peittänyt alleen pieniä saaria


Yön hämä'rissä kauris oli ruokailemassa pellon reunassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti